Paard en coaching met zorg 
 

Even voorstellen ...Bij “Paard & coaching met zorg” staat ervaringsleren en de samenwerking met het paard centraal.

Van hieruit kan ik samen met de paarden jou bijstaan bij hulpvragen of bij jou persoonlijke ontwikkeling. Wij helpen jou het beste uit jezelf tehalen en lange termijn effecten te bereiken.

Mijn collega’s zijn drie geweldige paarden die mensgericht zijn en een rustig karakter hebben.

Wonder ;     Is een Friese ruin die heel aanhankelijk is en graag de hele sessie bij je in de buurt blijft.

                  Hij houd ervan om samen grondwerk te doen en kan erg genieten van een poetsbeurt.

                  Wonder is de sensibele van de drie en legt zijn vertrouwen vaak bij diegene die met hem aan het              

                  aan het werk gaat.

Wessel;     Wessel is ook een Friese ruin en de stabiele factor van de drie. Een echte alleskunner en overal   

                voor in. De kleinste kinderen kunnen met hem op pad, zowel ernaast als erop.

                Wessel is een meester in het voorhouden van een spiegel en daardoor een geweldig

                coachpaard.


Carioco;   Is ook een ruin en zoals je ziet geen Fries paard. Carioco is wat kleiner en is als laatste bij de kudde gekomen hij is een volle PRE, 

 dat wil zeggen dat hij is opgenomen in het Spaanse stamboek en beschikt over wat meer temperament dan onze Wonder en Wessel. Hij is een 

 geweldig coachpaard met een sterk karakter.Ik,  Wendy Schipper ben gediplomeerd paardencoach en werk volgens de methode Cognitief Coachen met Paarden. Deze methode is gebaseerd op ( wetenschappelijk bewezen) psychologische principes. Paarden kijken niet alleen naar het gedrag dat iemand vertoont , maar vooral naar de onderliggende oorzaken van dat gedrag. Juist deze onderliggende processen ( persoonlijkheid, gedachten en gevoelens) zijn de dingen waar ik in een paardencoachsessie mee aan de slag ga.

Even iets over mijn achtergrond. Na de opleiding Paardenhouderij/management te hebben afgerond ben ik mijn Orun instructeurs diploma gaan behalen en heb ik jaren paardrijlessen gegeven aan kinderen en volwassenen. Daarna heb ik 10 jaar lesgegeven als gediplomeerd IPGer ( instructeur paardrijden voor gehandicapten).Een geweldige baan waar ik het werken met mensen met een beperking en/of handicap kon combineren met de paarden. Pas na het ervaren van een paardencoachsessie wist ik genoeg, dit is wat ik wil en wat bij mij past. Na het volgen van de opleiding en behalen van mijn diploma ben ik mij meer gaan richten op de steeds groter wordende groep thuiszitters. Ook omdat ik zelf een zoon heb die thuis is komen te zitten en, er nou eenmaal weinig tot geen alternatieven zijn voor kinderen die tussen wal en schip vallen. Kun jij niet goed meekomen op school door bijv. een beperking ( ASS, AD(H)D), of leer jij net even anders dan op de meesten scholen word aangeboden? Dan kun je bij mij ook terecht voor de “Anders leren met paarden” methode. Ik ben gecertificeerd ALMP coach en Jeugd Breincoach dit is een mooie aansluiting op de ALMP methode omdat ik vanuit het stukje Jeugd Breincoach kinderen kan begeleiden in het onderwijs en het helpen ontwikkelen van de executieve functies. Op deze manier bied ik een mooi pakket aan.

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram